Jaanuari kokkuvõte – hakkasin kinnisvarainvestoriks

Jaanuaris ei ostnud ma ei GMEd ega AMCd, vaid paarisaja euro eest Merkot (enne teatud emotsionaalselt üles köetud sõnavõttu). Ja korteri. Loomulikult mitte elamiseks, vaid selleks, et harrastada keskmise investori lemmikspordiala, kinnisvarasse investeerimist.

Kui päris aus olla, siis ostis suurema osa korterist siiski pank ja tehing ise oli terve igavik tagasi paberil lukku pandud. (Mina poolteist aastat tagasi notaris VÕLi sõlmimisel jutujätkuks: “No ei tea, millal see kriis ka peaks kohale jõudma, öh-öh-öö?” – Maakler: “Mis kriis, ma ei näe küll, et kuskilt mingit kriisi saaks praegu tulla, öh-öh-öö.”)

Ja minu õnneks kriis ju kinnisvaras tegelikult kohale polegi jõudnudki. Isegi laenu anti 1.95% marginaaliga. Kel kodulaenu võtmine ees seisab, soovitan lugeda FB Finantsvabaduse grupis vastavat lõime – väga põhjalikud näpunäiteid, kuidas parimat diili saada. Ja ühtlasi tervitan kõiki, kel on viitsimist kõiki neid nõuandeid järgida ja kõigis pankades kaks ringi peale teha – tunnistan ausalt, et minul seda ei olnud ja lukku läks teine pakkumine ilma igasuguse kauplemiseta. (Jah, tean, mul on diilimises arenguruumi – “Never Split the Difference” on lugemisjärjekorras.)

Lisaks korterile olen arvestanud järgmiste kuude jooksul kuni 10K väljaminekutega sisustamisele – mis juba ainuüksi ületab eelmisel koroonaaastal kokkuhoitud kulud. Nii et mina olen oma panuse majanduse taaskäivitamisse andnud, you’re welcome 🙂


Olen oma panuse majanduse taaskäivitamisse 2021. aastal andnud.


Töö mõttes oli jaanuar rahulik, suuresti enda initsiatiivil, täpsemalt selle puudumisel. Selles osas tuleb end veebruaris kindlasti korrigeerida.

Aga üldiselt – kaua need uusaastalubadused keskmiselt pididki pädema?Kaks-kolm nädalat? Olles suutnud tervelt kuu aega kinni pidada oma uue aasta lubadusest igavaks investoriks hakata, võiks veebruaris olla paras aeg see unustada ja näiteks GME optsioone näppima hakata?

See oli muidugi nali, kogu see maania, mis praegu turgudel toimub, mõjub mulle isegi kummastavalt vastupidiselt ja mul on absoluutselt null FOMO sellega kaasa minemiseks. Ma küll olen nii noor (või hilise küpsemisega) inimene, et 2000ndate tehnoloogiamullist ei mäleta ma midagi, aga miski ikkagi tekitab tunde, et selline maania aktsiaturgudel hästi lõppeda ei saa ega lõpe. Sellisel positiivse noodiga siis seekord lõpetan 🙂


Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga